Maria skriver

Skrivluft A University Grammar 2Maria visste redan som femåring att hon ville bli författare, men tappade bort sitt skönlitterära skrivande någonstans i tonåren. Under åren som doktorand och senare lektor i engelska vid universitetet skrev hon mängder av texter, men då handlade det om mycket formella sådana – avhandling och forskningsartiklar. Så småningom tog sig kärleken till skrivandet nya och friare uttryck, först i form av läromedel i engelsk grammatik och språkdidaktik för Studentlitteratur, senare i bloggen Livstid, som hon och Sara drev under åren 2008-2014.

Skrivluft ÄlskanovellerDet friare skrivandet gav mersmak och på senare tid har Maria återupptagit bekantskapen med barndomens skönlitterära skrivande. Hon har skrivit ett antal noveller, varav fyra har blivit publicerade, i förlagsutgivna antologier och i en tidning. Ett romanmanus och några barnböcker väntar på utgivning och hon har flera nya projekt på gång, bland annat en novellsamling och en bok baserad på egna erfarenheter av att lära sig att bli hållbar i en gränslös jobbtillvaro.

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 15.04.14Maria delar med sig av sina tankar om skrivandet på bloggen Skrivluft. Där kan du också läsa om de böcker hon har skrivit och medverkat i. Skärmavbild 2015-11-24 kl. 15.05.33

 

I podcasten Drömmen om Målajord hämtar hon inspiration till bland annat drömmen om skrivandet genom intervjuer med människor som har vågat följa sin inre kompass och förverkliga sina drömmar. Podcasten har också fått en egen blogg, med bland annat vardagsfilosofiska funderingar och bakom-poddkulisserna-berättelser.

 

Advertisements